Press
Summer 2010 Life Achievement Awards E-mail

 

Press Release

 

 

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή επιτυχία η τελετή βράβευσης

‘Επιτυχημένη Πορεία Ζωής’

( Lifetime Achievements Awards – 2010 )

των αποφοίτων του πανεπιστημίου Strathclyde στην Ελλάδα.

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, έγινε η βράβευση εξεχουσών προσωπικοτήτων, που ανήκουν στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου STRATHCLYDE της Σκωτίας, με το βραβείο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΖΩΗΣ – SUHAB/LAA (Strathclyde University Hellenic Alumni Branch - LIFETIME ACHIEVEMENT AWARDS). Η φετινή τελετή βράβευσης έλαβε χώρα την Παρασκευή 11/06/10 στο κτήμα Φιλήρα (Θερμοπυλών 103, 6ο χλμ Βάρης – Κορωπίου).

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ STRATHCLYDE βρίσκεται ανάμεσα στα 100 πρώτα πανεπιστήμια του κόσμου (λίστα FT για το Business School) και ανήκει στην elite των Πανεπιστημίων διεθνώς (ΣΤΟ 1% ΤΩΝ ΤΡΙΠΛΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ KAI EINAI ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΙΠΛΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ). Εχει την τριπλή πιστοποίηση από τους μόνους έγκριτους φορείς πιστοποίησης δηλαδή το AMBA, το EQUIS και το AACSB.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Strathclyde Μεγάλης Βρετανίας, αποφάσισε να θεσμοθετήσει το ειδικό βραβείο Επιτυχημένης Πορείας Ζωής, όχι μόνο για να επιβραβεύσει αποφοίτους με σημαντικό έργο και μεγάλα επιτεύγματα στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο, για τους οποίους είναι εξαιρετικά υπερήφανος, αλλά και το εξής ακόμα σκεπτικό :

 

  • Επιθυμεί να φωτίσει πορείες και καριέρες ξεχωριστών προσωπικοτήτων προκειμένου να στρέψει την προσοχή νέων ανθρώπων σε θετικά παραδείγματα.

  • Θέλει να καταδείξει την αξία της γνώσης και των σπουδών μέσα στο πλαίσιο των αρχών και της ηθικής, που οδηγούν σε μεγάλες καριέρες και σπουδαία επιτεύγματα.

  • Κόντρα στο ρεύμα της ευκολίας και της απαξίωσης που χαρακτηρίζει τους καιρούς μας θέλουμε να θυμίσουμε στα παιδιά μας ότι τα αγαθά ‘κόποις κτώνται’ και ότι ναι μεν τα Πανεπιστήμια θα τους δώσουν εφόδια, αλλά τίποτα δεν κατακτάται αν τα ίδια δεν τα αξιοποιήσουν και δεν τα εκμεταλλευτούν με ήθος, σκληρή δουλειά και δημιουργική φαντασία.

 

Η παρουσία πλήθος αποφοίτων και φοιτητών του Πανεπιστημίου ήταν καταλυτική. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν σε έξι εξέχουσες προσωπικότητες, τρείς από τον ακαδημαικό χώρο, και τρεις από τον χώρο των επιχειρήσεων. Αναλυτικότερα :

 

Ακαδημαικός τομέας:

 

Δρ. Γεώργιος Αυλωνίτης, Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (EMAC).

Δρ. Αθανάσιος Κουρεμένος, Καθηγητής Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και του Πολυτεχνείου Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Δρ. Ιωάννης Κόντος Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Τμήμα ΜΙΘΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέως Διευθυντής Διεύθυνσης Πληροφορικής, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

 

Επιχειρηματικός τομέας:

Δρ. Ανδρέας Σπύρου, τέως Τεχνικός Διευθυντής των εταιρειών του Ομίλου Ωνάση, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Πυρηνικών Μηχανικών στο Λονδίνο. Σήμερα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον τομέα των αερόπλοιων ZEPPELIN της εταιρείας Airship Management Services, Inc.

Χρήστος Παπαπολύζος, Πρόεδρος της DDB Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Αντιπρόεδρος της DDB Worldwide Ευρώπης.

Γεώργιος Λιναρδάτος, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ), που εκπροσωπεί το σύνολο των Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων.

Στην απονομή παρευρέθη αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Strathclyde αποτελούμενη από τους : Professor Stanley Paliwoda, και Ms Lucy Alder που εκπροσωπεί το γραφείο Αποφοίτων. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν εξέχοντα στελέχη του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου.

Κεντρικός ομιλητής και παρουσιαστής της βραδυάς ήταν ο Δρ. Γιάννης Καλογεράκης Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων και CEO JMK Ltd. Ο κος Καλογεράκης κατάφερε κάτι μοναδικό. Μέσα στα λίγα μόλις λεπτά που διαρκούσε η παρουσίαση των βιογραφικών στοιχείων του κάθε βραβευθέντος μπόρεσε να δημιουργήσει ‘παλλόμενο’ κλίμα συγκίνησης, γέλιου, γλυκιάς νοσταλγίας και κυρίως μια συνολική αποδοχή στο ότι εκείνες τις στιγμές στο κτήμα Φιλήρα συνέβαινε κάτι μοναδικό: άξιοι άνθρωποι τιμούσαν σπουδαίους ανθρώπους, με αξιοπρέπεια, λεβεντιά, χωρίς φιοριτούρες και υπερβολές, με πραγματική αναγνώριση στη δωρική μεγαλοπρέπεια της γνώσης και του υγιούς μόχθου μέσα από αρχές και αξίες.

Την εκδήλωση υποστήριξαν πλήθος χορηγών (Amadeus, CHIVAS, AENAON Villas, Swartzkorpf, KORRES, PLIAS, I-learn, JMKDVD.COM, IMS, Πλαισιο, Τσακίρης, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ) ενώ την χορηγία επικοινωνίας ανέλαβαν η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η DIRECTION AE. σε όλα της τα έντυπα. Την όλη τεχνική και σκηνική επιμέλεια ανέλαβε η εταιρεία Kay and Gee, ενώ την διαφημιστική καταχώρηση δημιούργησε η DDB. Ήδη η διαφημιστική καμπάνια απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. ( www.strathclyde-alumni.gr/press )

Oι απόφοιτοι του πανεπιστημίου ξεπερνούν τις 3000 σε Ελλάδα και Κύπρο, αριθμός που αυξάνεται ετησίως με γοργό ρυθμό.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ STRATHCLYDE – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Παναγιώτης Μηλόπουλος (Πρόεδρος)
Νικήτας Δεσποτίδης (Αντιπρόεδρος)
Δρ. Ιωάννης Καλογεράκης (Γενικός Γραμματεύς)
Αφροδίτη Φερεντίνου (Tαμίας)

Αλεξίου Γεώργιος (Mέλος)

Ισκαλατιάν Μαίρη (Mέλος)

Κάζης Δημήτριος (Mέλος)

 

Για περισσότερες πληροφορίες :

 

Afroditi Feredinou BSc, BSc (MIS), MBA

Director – ΙΜS & Treasurer – SUHAB

C/O : 85 Dinokratous, Kolonaki ,Athens ,Greece

Tel: +30 210 72 30 814

Mobile: +30 6944 85 92 31

E – mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

HAB

 

 

 

 


Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παρακάτω χορηγούς και βοηθούς των εως τώρα εκδηλώσεων του συλλόγου μας

chivas

jmkDvd

ddb

direction

kg

kathimerini

ims

ethniki-asf

AmadeusLogo

aenaonvillas

kores

plias

Schwartzkopf

saing-george

remax1

remax2

 

 

Banner

Ιστοσελίδες

κατασκευή & φιλοξενία dynamicsite.gr